EURÓPAI UNIÓS ÜZLETÁGA Századvég Gazdaságkutató Zrt. Európai Uniós Üzletága a hazai és európai uniós fejlesztési források tervezése és felhasználása témakörében nyomon követi a forrásfelhasználás hazai és nemzetközi eredményeit.


Ezek figyelembe vételével javaslatokat dolgoz ki fejlesztéspolitikai eszközök kialakítására és alkalmazására. A vonatkozó szabályozási környezet monitoringja nyomán előrejelzéseket készít azok várható hatásaival kapcsolatban és közreműködik új szabályozási struktúrák kidolgozásában. Az intézményrendszer egészére kiterjedő információbázisa, és az intézményrendszer működtetésében korábban vezető szerepet vállaló senior szakértőik tapasztalatai révén kutatási/tanácsadási tevékenységével hatékony vezetői döntés-előkészítést biztosít a köz- és versenyszféra szereplői számára egyaránt.

A társaság a forrásfelhasználásban érintett széles ágazati spektrumon készít rendszeres és eseti elemzéseket. A felhalmozott tapasztalatokat kamatoztatva részt vesz a 2014-2020-as fejlesztési ciklus tervezési folyamataiban.