CIVIL KARANTÉN


Aktuális civil ügyek, hírek, kutatások, változások a mindennapi életben a koronavírus idején (és azt követően).


Véradás

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve májusban is véradásra hív mindenkit, aki úgy érzi, hogy szeretne és tud segíteni! Minden hétköznap, 11:00-17:00-ig az Empathy Cafe & Bistroban (1051 Bp., Arany János u. 31.) várják a véradókat.

Önkéntesség Magyarországon 2018

A Századvég Alapítvány 2018-ban végezte el az Önkéntesség Magyarországon elnevezésű kutatássorozatának második adatfelvételét, mely két módszertani pillérre épült: egyfelől az országra kiterjedő reprezentatív adatfelvétellel bemutatásra került a lakosság viszonyulása az önkéntességhez, másfelől az önkéntességhez különbözőképpen kötődő célcsoportokkal készültek interjúk, fókuszcsoportos beszélgetések. Az így kapott eredmények tanulmánykötet formájában is megjelentek a Századvég Kiadó gondozásában Önkéntesség Magyarországon 2018. címmel.

Vérplazma-terápia

Vérplazma adására kérik a szakemberek a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegeket. A koronavírus kezelésére még nincsenek speciális gyógyszerek, azonban bíztató eredményekről számoltak be magyar orvosok, amikor vérplazma-terápiát alkalmaztak koronavírusos betegeknél.

2020 érettségi

.Az Oktatási Hivatal tájékoztatója a 2020. május-júniusi érettségi vizsgaidőszak vonatkozásában felmerült, speciális szabályokkal kapcsolatban.