A Századvég Alapítvány 2014-es diplomatatájékoztatója


2014. december 15-én került sor a Századvég Alapítvány év végi diplomata tájékoztatójára. A szakmai tájékoztatót, amelyet büfé ebéd követett, a tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is a belvárosi Garibaldi Bisztróban rendeztük meg. 


Számos nagykövetség diplomatája jött el, képviselve volt az USA, Nagy Britannia, Kína, Japán, Dél Amerika, Törökország, Közel-Kelet, Afrika, valamint Közép-Kelet, es Nyugat-Európa - túlnyomóan az említett régiók, országok nagykövetei tisztelték meg jelenlétükkel a rendezvényt.

Az alapítvány külpolitikai igazgatójának, Pacsay-Tomassich Orsolyának bevezetője után az elnök helyettes Szalay-Bobrovniczky Kristóf, ezt követően Barcza György vezető elemző, a Napi Gazdaság főszerkesztője mondott beszédet.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a jelenlegi magyar belpolitikai helyzetet, valamint az elmúlt év kiemelkedő bel- és külpolitikai eseményeinek hátterét, következményeit es lehetséges hatásait elemezte. Barcza György a 2010-et követő időszakot vizsgálva, a kormány főbb gazdaságpolitikai intézkedéseinek hátterében meghúzódó érvrendszert körüljárva elemezte azok hatásait, valamint gazdaságpolitikai szemszögből bemutatta a 2014-es év meghatározó folyamatait.

A tájékoztatót élénk kérdés-felelek zárta.

galéria