A Kúria döntése is megerősítette: Mellár Tamás hazudott a Századvégről


A Kúria mint felülvizsgálati bíróság fenntartotta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét arról, hogy Mellár Tamás valótlanul állította a 2014. október 31-én „Orbán nem az a vezető, akivel értelmesen lehet beszélni” címmel a www.nol.hu honlapon megjelentetett cikkben, hogy a Századvégnél „kutatási igazgatóként betöltött tisztsége idején a minisztériumtól  kapott kutatási megrendelések alapján a miniszterelnök tanácsadói érdemi munkavégzés nélkül vették fel a minisztériumtól utalt pénzt.” 


Mellár Tamás ezzel megsértette a Századvég Gazdaságkutató Zrt. jó hírnevét és elnézést kell kérnie a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től.

A másodfokú ítélettel szemben még tavaly ősszel nyújtott be Mellár Tamás felülvizsgálati kérelmet, azonban azt a Kúria 2017. április 21-én kézhez vett döntése megalapozatlannak ítélte, mivel Mellár Tamás nem tudta állításainak valóságtartalmát bizonyítani. Az ítélettel szemben további jogorvoslati lehetőség nincs.

A Századvég az elkövetkezőkben is minden olyan személlyel és médiummal szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket, akik és amelyek a Századvégről valótlanságot terjesztenek.